Ultrarövid terápiás konzultáció

GYORS, MÉLY ÉS HATÉKONY

Dr. Buda László, pszichiáter, pszichoterapeutától elsajátított Ultrarövid terápiás konzultációs módszerrel képessé váltam segíteni, támogatni az embereket lelki folyamataikban, együttérző, szeretetteljes figyelemmel kísérni őket lelkük gyógyulásának útján. 

Ez az én UTam! - Mintha minden eddig megtett lépésem ide vezetett volna...

Számtalan megoldás, módszer, terápiás forma létezik a lelki segítségnyújtásra. Engem a Dr. Buda László által kidolgozott Ultrarövid terápiás konzultáció módszere lenyűgözött, minden elvével, irányával, céljával százszázalékosan azonosulni tudok, többek között azért, mert - a természetemből fakadóan - én az életemben is szeretek gyors, mély és hatékony lenni.

"Az Ultrarövid Terápia® egy - Dr. Buda László által kifejlesztett - intenzív egyéni konzultációs módszer, melynek legfőbb jellemzői a gyorsaság, a mélység és a hatékonyság. Rövid időkeretben, a lényegre fókuszálva igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépéseket tenni a vágyott változás felé. Bővebben: www.ultrarovidterapia.hu"

Gyönyörű hivatás az embereket abban segíteni, hogy visszataláljanak önmagukhoz, önmaguk szeretetéhez, a belső hangjukhoz, hogy szembenézzenek sebeikkel, hogy begyógyítsák azokat, hogy elengedjék, ami már nem szolgálja őket, és támogatást adni ahhoz, hogy újra kezükbe vegyék az irányítást, interakcióban, áramlással az élettel.   

Konzulensként a "nem vagy egyedül!", "nyitott szívvel figyelek rád!", "értelek" érzéssel támogatva annak a lehetőségét teremtem meg, hogy szembenézhess félelmeiddel, fájdalmaiddal, akár magad előtt is eltitkolt oldalaiddal, sérüléseiddel, amelyek az elakadást okozták, amelyek az áramlásod útjában állnak. 

Az egyéni konzultáció egy nagyon bensőséges folyamat, ahol konzulensként átélem, átérzem a kliens helyzetét, "drámáját", mintha az ő szíve dobbanna bennem, de ugyanakkor maradok külső szemlélő, folyamatkísérő is, aki érzékeli a történet többi mozaikját, kapcsolódásait egy objektív nézőpontból, és ezt a két aspektust ötvözve tudok hatékony, aktív segítővé válni. Az Ultrarövid terápiás konzultáció számomra a figyelem, a szeretet útja. Egy gyors, mély és hatékony módszer, amely abban segít, hogy visszatalálj belső erőforrásaidhoz!

Miért ultrarövid? 

Mert általában egyetlen (kb. 2 órás), konzultációs találkozás elég ahhoz, hogy egy adott elakadás, lelki folyamat mélyére nézzünk, megtaláljuk annak fókuszát és megértéssel, elfogadással, elengedéssel továbbléphess a kívánt fejlődés irányába, ellentétben más, akár éves, féléves, de mindenképpen több alkalmas terápiás módszerrel. A válaszok, a változás lehetősége benned születik meg, én konzulensként "csak" szeretetteljes figyelemmel, átölelő együttérzéssel és megértéssel, segítőd, útitársad vagyok a folyamatban.  

Mire számíthatsz a konzultáció során?

A 90-120 perces időtartamban zajló támogató beszélgetésnek az a célja, hogy minél hatékonyabban találjuk meg azokat a mélyebb lelki összefüggéseket, melyek egy adott feszültség, elakadás mögött húzódnak meg. Amikor ezt a lényegi pontot közösen megtaláltuk, átlépünk egy aktívabb fázisba, amely során a képzelet segítségével "beszélgetések" jönnek létre közted és a lelked, kapcsolatrendszered egy-egy fontos szereplője között, annak érdekében, hogy intenzív érzelmeket átélve, megértve és elengedve, ami már nem szolgál, lépéseket tehess a változás, az elmozdulás felé.

Milyen helyzetekben, elakadásokban segíthet az Ultrarövid terápiás konzultáció?

  • Ha nem érzed magad harmóniában és szeretnél aktívan lépéseket tenni a változásért.
  • Ha a "nem vagyok elég jó", "nem vagyok szerethető", "nem érdemlem meg" érzések kavarognak benned.
  • Ha bizonyos "nemszeretem" reakcióid, reagálásaid vissza-vissza térnek és nem érted, hogy miért.
  • Ha valamilyen testi jelenséged, tüneted mélyebb lelki összefüggéseire szeretnél rátalálni.
  • Ha önvád, lelkiismeretfordulás van benned vagy éppen feszültség, "indokolatlan" harag, aminek nem érted az okát, mozgatórugóit.
  • Ha valamilyen kapcsolatodban (pár, családi, szülői, gyermeki, munka) elakadva érzed magad.
  • Ha megoldást, kiutat szeretnél találni egy nehezebb lelki állapotból, élethelyzetből.

Sok szeretettel várom megkeresésedet! 

KOÓS-LUKÁCS TÍMEA  - Dr. Buda László által kiemelten ajánlott - Ultrarövid terápiás konzulens

DR. BUDA LÁSZLÓ AJÁNLÁSA

"Koós-Lukács Tímea az általam kiemelten ajánlott konzulensek körébe tartozik. Személyét nagyra becsülöm, szakmai munkájában megbízom. Tudását és tapasztalatait folyamatosan bővíti, rendszeresen részt vesz az általam tartott módszertani továbbképzéseken. Fordulj Tímeához bizalommal - jó szívvel ajánlom!"

                                                                                                                                                      Dr. Buda László


KLIENS VISSZAJELZÉSEK / Ultrarövid terápiás konzultáció


"Végig nagyon kedvesen kísértél, vezettél a folyamatban. Éreztem, hogy lélekből csinálod és odafigyelsz rám. Nem gondoltam volna, hogy ennyire mélyen megérint a konzultáció. Mindenre hagytál kellő időt, nem siettél, odafigyeltél rám és a reakcióimra. Sok mindent el tudtam engedni, hogy helyet kaphasson valami új, valami még jobb."

                                                                                                                                                                 Katalin


"Az Ultrarövid terápiás konzultáció felülmúlta a várakozásaimat. Tímea olyan profizmussal vezette végig, hogy minden pillanata ajándék volt. Biztonsággal meg tudtam nyílni és olyan mélyen eltemetett elakadásokat hozott a felszínre, amelyek létezéséről nem is tudtam. Építő, segítő, szembesítő, önismeretfejlesztő. Amit pedig érzek, az hála és szeretet." 

                                                                                                                                                                  Vera


"Mikor megérkeztem, elképesztő jó volt azt a nyugalmat megtapasztalni, ami nálad volt. Egy érzelmi krízissel, válsággal kapcsolatban kerestelek fel, de aztán rövidesen kiderült, hogy az aktuális probléma mögött valami más húzódik meg. Fantasztikus volt, hogy ilyen rövid idő alatt azonnal rátapintottal azokra a régi, gyermekkori traumákra, amik miatt ma egy teljesen más helyzetben szorongok. Valóban nagyon mély és intenzív volt a terápiás konzultáció! Olyan dolgokat is kimondtál és észrevettél, amiről én is azt gondolom, hogy az a probléma igazi gyökere. Nagyon köszönöm, hogy át tudtuk írni a régi képet, ami bennem él-élt, és hatással van a  mindennapokra! Még egyszer köszönöm és mindenkinek ajánlom ez az utat és Téged, mert valódi segítség volt!" 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Miklós


"Köszönöm szépen a konzultációs találkozást! Az, ahogy vártál engem, ahogy köszöntöttél és ahogy segítettél "megérkezni", mind-mind nagyon megnyugtató volt, megkönnyítette nekem a ráhangolódást. A folyamat során végig éreztem a jelenlétedet, a szeretetedet, figyeltél rám. Megnyugtató, lágy volt a hangod, biztonságban éreztem magam. Fantasztikusan kísérted a folyamatot, végig olyan érzésem volt, hogy fogod a kezemet, amikor pedig nem tudok tovább menni, Te felemelsz és átsegítesz. Hálásan köszönöm ezt az élményt!"

                                                                                                                                                                       Bea