SzomatoDráma egyéni konzultáció

KERÜLJ KAPCSOLATBA A TESTEDDEL!

KERÜLJ KAPCSOLATBA BELSŐ VILÁGODDAL!

Dr. Buda László, pszichoterapeuta által megalkotott SzomatoDráma egyszerű, játékos, kreatív, érzelmekben és felismerésekben gazdag intuitív önismereti módszer, közvetlen célja a mélyebb testi-lelki összefüggések felfedezése, a saját testünkkel kapcsolatos elidegenedés feloldása, az önelfogadás, önszeretet átélése, a természetes öngyógyító folyamatok akadályainak felszámolása...

Az egyéni konzultáció tested útmutatását és információs közegét felhasználva segít abban, hogy valódi, teherbíró, szeretetteljes kapcsolatot építhess önmagaddal. 

A TESTED ÉRTED SZÓL!

A tested születésedtől fogva veled tart és halálodig elkísér, a társad egy életen át. Furcsa lenne úgy gondolni a testre, mintha az tőled, az életedtől, az érzéseidtől, az élményeidtől, a tapasztalásaidtól, a lelkedtől teljesen függetlenül működő rendszer lenne. Tested egy jelzőrendszer (is), ha valamit "szőnyeg alá söpörsz" magadban, ha valamit figyelmen kívül hagysz, ha valamin "túllépteted magad" külső szempontok, személyek miatt, önmagadra nemet mondva, akkor jelelésbe kezd..., hol finomabb, hol egyre erőteljesebb jelzésekkel... - A TESTED ÉRTED SZÓL! A testi tünetek, betegségek, jelenségek, állapotok (többletek, hiányok), mögött meghúzódó lelki folyamatok, összefüggések megértéséhez érdemes kapcsolatba kerülni a belső világunkkal, hogy megérthessük üzeneteit. Hiszen a feltárás, a megértés a kiindulópontja, a feltétele a változásnak, az elmozdulásnak, mely nagyban segítheti öngyógyító folyamataink beindulását.

A SzomatoDráma egyéni konzultációs során ahhoz teremtünk bensőséges, bizalmi teret, hogy kapcsolatba kerülhess a testedben zajló folyamatokkal, testrészeiddel, belső világoddal, hogy ajtót nyithass, ránézhess olyan akár elzárt, elrejtett részeidre, melyek az elakadásaidat, tüneteidet okozhatják. A játék során megtapasztalhatod, hogy ami az életedben, lelkedben, testedben zajlik az nem tőled független, hanem veled szimbiózisban lévő, téged, tapasztalásaidat, egykori élményeidet, hiedelmeidet tükröző színtér, melyben nem csak a megértésre, felismerésre, elfogadásra, hanem az átalakításra, átértékelésre, harmonizálásra, a téged már nem szolgáló dolgok elengedésre is lehetőséged van. 

A módszerről

A "szomato" szó arra utal, hogy a játék, egyéni konzultáció során a testi tapasztalatokra, tünetekre, betegségekre fokozott figyelmet fordítunk, és engedjük, hogy a test bölcsessége irányítsa tudatosságunk ébredését.

A "dráma" pedig itt annyit jelent, hogy "kijátszuk" belső folyamatainkat, a képzelet, az intuíció segítségével konkrét találkozásokkal, konfliktusok megélésével, érzelmek átélésével és kifejezésével a szükséges lépések azonnali megcselekvésével hárítjuk el a gyógyulás belső akadályait, hogy közelebb juthass a vágyott testi-lelki harmóniához.

A térbe történő "kivetítés" segítségével a belső, külsővé, láthatóvá, tapinthatóvá, mélyebben átérezhetővé válik. A kliens számára sokszor meglepő, katartikus annak felismerése, hogy a személyes múltja, emlékei, hozzátartozóival való kapcsolatai, meggyőződései hogyan vetülnek bele sejtjeibe, testrészeibe, tüneteinek megnyilvánulási dinamikájába. A folyamatot gyakran mély érzelmi reakciók kísérik, melyek átélése ahhoz segít hozzá, hogy felfedezhetők legyenek ezek a mélyebb összefüggések, és teret kaphasson a feszültségek, megrekedtségek oldódása is.

A találkozásunk keretében ahhoz segítelek hozzá, hogy érdemi felismerésekhez juthass önmagaddal, testeddel, belső világoddal kapcsolatban, és hogy releváns érzelmeket átélve, cselekvő módon átrendezhesd szubjektív világod egy-egy területét, mobilizálva belső erőforrásaidat. Lehet, hogy ehhez elegendő egyetlen alkalom, és előfordulhat,  hogy két-három SzomatoDráma konzultációra is szükséged lesz, ezt te fogod megérezni (két konzultáció között kb. 3 hét szünet megtartása mindenképpen javasolt). 

Ha megszólítva érzed magad, sok szeretettel várom megkeresésedet! 

KOÓS-LUKÁCS TÍMEA  - önismereti és terápiás konzulens


A SzomatoDráma egy önismereti módszer, nem orvosi vagy pszichoterápiás beavatkozás és nem alternatív/komplementer gyógymód. Nem támaszkodik anatómiai és élettani ismeretekre, a játék, egyéni konzultáció során mellőzzük az orvosi vagy természetgyógyászati jellegű diagnózisok használatát.

Az SD egyéni konzultáció tájékoztató, ismeretterjesztő és önismereti jellegű, nem adhat választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és nem pótolják helyettesítik az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, kivizsgálást és kezelést. A SzomatoDráma nem gyógyító eljárás. Pszichés vagy pszichoszomatikus zavarok fennállása esetén orvosi vagy pszichoterápiás ellátás igénybe vétele javasolt.   

Jogi nyilatkozat