A nehézségek is érted vannak

2022.03.23

Együttérzéssel meglátni, megérteni és elfogadni, hogy valamiért ennek így kellett lennie, hogy a fájdalmak, a nehézségek is érted voltak, hogy erősebb lettél általuk, hogy adtak egy tanulságot és egyben lehetőséget, hogy Te hogyan csináld. 

Mi az, amit tovább viszel abból, amit kaptál, mert neked is jó volt, jól esett, és mi az, amit biztos, hogy másképp csinálsz, mert saját bőrödön tapasztaltad, hogy milyen rossz volt... És megérteni, hogy ez már megtörtént és főleg, hogy elmúlt, nincs lehetőséged megváltoztatni, nem megtörténtté tenni. 

Elengedni a neheztelést, a mások hibáztatását, beleállni az életedbe, felelősséggel, és elhinni, hogy a változás, a "zsákkipakolás" lehetősége mindig a tiéd, elhinni, hogy sebeid kivirágozhatnak, hogy ez csak rajtad áll...

Nem könnyű, mégis a döntés egy pillanat csupán...

De hogy aztán át is fest magad, nem csak kívülről kozmetikázva, hanem belülről megteremteni a saját színeidet, hogy azok teljesen a sajátjaiddá váljanak, idő kell és állhatatosság. Elköteleződés az új mellett, s legfőképp, együttérzés, türelem önmagadhoz. Az elhatározás, a döntés már megszületett..., de hogy a régi minták, reakciók, működések programozottságát, melyekre akár évtizedekig a sajátjaidként tekintettél, átírd, s elérd, hogy már ne is legyen döntéshelyzet, választás, csupán az új működés, az új hozzáállás... 

Ehhez idő kell, figyelem. 

Figyelni magad, hogy megint ki beszél belőlem? Fülöncsípni, hogy ez a félelem, ez a szorongás, ez a düh, nem az enyém, a felnőtt lényemé, hanem a gyermeki énemé, aki fáj, aki sír... Megnyugtatni azt a gyermeket, azt a kamaszt, együttérzéssel átölelni és a felnőtt bölcsességével, szelíden visszavenni az irányítást... Ehhez elköteleződés kell az új irányod iránt, bizalom, szeretet és szövetségkötés önmagaddal! 

De az utadon csodák várnak!


Koós-Lukács Tímea, Dr. Buda László által kiemelten ajánlott, ULTRARÖVID TERÁPIÁS KONZULENS

aTime Lélekmegálló / www.atime.hu

#önismeret #drbudalászló #mitüzenatested #mitüzenalelked #lélek #lélekmegálló #atime #ultrarövidterápia